Beste mensen,
Vrijdag 27 april viert onze koning zijn verjaardag met ons allemaal, er is dan natuurlijk geen gezamenlijk tuinieren. Wie toch enthousiast aan de gang wil, het poortje aan de kant van de Zernikestraat is altijd open.
Voor iedereen hopen we op mooi weer.
Het weer is momenteel wel even heel anders dan een week geleden, het scheelt maar liefst 15 graden, de natuur kan even een pas op de plaats maken, want het ging wel heel erg hard. Nu nog wat regen ( liefst in de nacht ), want dat is wel hard nodig.
Ondanks de warmte is er verleden week weer goed gewerkt.
De composthoop is verder opgebouwd, het kleine bessenveld, het piramide aardbeienveld en een deel van het infobord veld zijn mooi opgeschoond.
Er is water gegeven, vooral aan de haag, die door de stratenmakers werkzaamheden nogal geleden heeft, de rest van de tuin werd ook niet vergeten.
Een aantal van de logees van het BWWB project zijn gearriveerd en hebben het reuze naar hun zin.
Hebben jullie al genoten van ons kleine tulpenbollenveld?
De bollen zijn vorig jaar uit bak 27 ( de oude bak van Sietske )gehaald en in het najaar onder het infobord gepoot, ze zijn prachtig.
Geniet ook van de rand vergeet-me- nietjes langs het pad.
Een dankbaar plantje, dat ieder jaar weer terug komt.
Het was vrijdag heerlijk weer, het koffie uurtje was erg gezellig.
De glasbak is ingezaaid met warmte minnende planten, Fenne heeft zaadbommen gemaakt en verdeeld over de tuin, dat wordt een bloemen explosie, we zijn benieuwd.
Als je nu rond kijkt op de tuin zien je een zee van paardenbloemen.
De ideale voedsel voorziening voor heel veel soorten insecten en dieren.
Maar voor ons ook een delicatesse, onderstaand recept is niet moeilijk te maken en het resultaat is erg lekker.
Wacht er niet te lang mee over een paar weken zijn de bloemen al uitgebloeid en kan je pluizen blazen.
Paardenbloemgelei van Geertje.
Armeluishoning
Ingrediënten: 3-4 handen paardenbloemen, 2 l water, 2 biologische citroenen, geleisuiker of gewone suiker.
De paardenbloemen plukken en al het groen verwijderen. Dus ook de onderkant van de bloem mag niet blijven zitten, die maakt de gelei bitter.
De paardenbloemen goed koken en filteren. Het sap mengen met 500 gram geleisuiker of 1,5 kilo suiker en het sap van 2 citroenen. Inkoken tot er een stroopachtige massa ontstaat. Overgieten in potjes.
Cadeau doen of lekker zelf bewaren. De gelei in een goed gesloten potje blijft minstens een jaar goed. Smakelijk!!!
De laatste paal voor de tarp is nu ook met veel moeite geplaatst, de ringen zijn inmiddels in het doek geslagen, nu nog de bevestigingen aanbrengen, dan kunnen we lekker in de schaduw koffie/thee drinken.
Mensen geniet van de vrije dagen, hopelijk tot gauw, tuingroetjes,
Jeanne